Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 17 september 2024

PMT ondertekent opnieuw wereldwijde oproep voor verhoogde klimaatambities

Na het in 2021 en 2022 ondertekende statement, heeft PMT zich opnieuw aangesloten bij de 2024 Global Investor Statement to Governments on the Climate Crisis. Samen met andere internationale investeerders roept PMT wereldleiders op om hun klimaatambities te verhogen en actie te ondernemen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C, in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs.

Het statement, dat centraal zal staan tijdens de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties, vraagt overheden om actie te ondernemen, namelijk:

  • Het opstellen van beleid dat alle sectoren van de economie stimuleert richting netto-nul uitstoot te gaan;
  • De uitdagingen van het verlies van natuur, water en biodiversiteit aanpakken, zowel als gevolg van klimaatverandering als door factoren die bijdragen aan klimaatverandering;
  • Stimuleren van investeringen in klimaatmitigatie en -adaptatie, met name in opkomende markten.

We werken samen met managers van staatsobligaties in opkomende markten, zij houden in de gaten hoe landen omgaan met de energietransitie. PMT blijft zich met haar Klimaatactieplannen (pdf) inspannen op het beperken van klimaatverandering.

Meer informatie over de oproep en de volledige inhoud van het statement is te vinden op de website van de Investor Agenda.